Programok

Kerékpár túrák

Hévíz és környéke sokféle lehetőséget biztosít  kerékpározásra, bővelkedik kiépített kerékpáros utakkal, valamint kijelölt túraútvonalakkal.

Kerékpártúra ajánlatok:

Hévíz → Nemesbük → Kehidakustány → Szentgyörgyvár → Alsópáhok → Hévíz
Táv: 20 km
Nehézség: Hosszú, de nem túl meredek emelkedők.

Hévíz → Cserszegtomaj → Csóka kő → Rezi → Cserszegtomaj → Hévíz
Táv: 22 km
Nehézség: közepesen nehéz, egy-két nagyobb emelkedővel

Hévíz → Cserszegtomaj → Rezi → Rezi-vár → Cserszegtomaj → Hévíz
Táv: 28 km
Nehézség: közepesen nehéz, a várig tolni kell a biciklit egy 400 méteres szakaszon

Hévíz → Cserszegtomaj → Zalaszántó → Sztupa → Zalaszántó → Cserszsegtomaj → Hévíz
Táv: 36 km
Nehézség: közepesen nehéz, egy-két nagyobb emelkedővel.

Hévíz → Keszthely → Gyenesdiás → Torna pálya → Festetics Kilátó → Gyenesdiás → Vonyarcvashegy → Balatongyörök → Büdöskút → Keszthely → Hévíz
Táv: 38 km
Nehézség: Sok emelkedő, erdei utakkal

Hévíz → Alsópáhok→ Sármellék → Zalavár → Kis Balaton → Esztergályhorváti → Zalaapáti → Szentgyörgyvár → Alsópáhok → Hévíz
Táv: 40 km
Nehézség: közepesen nehéz

Hévíz → Keszthely → Gyenesdiás → Vonyarcvashegy → Szent Mihály kápolna → Balatongyörök → Szép kilátó → Afrika múzeum → Hévíz
Táv: 40 km
Nehézség: Szinte végig sík szakasz

Hévíz → Cserszegtomaj → Várvölgy → Kő orra → Vállus → Cserszegtomaj → Hévíz
Táv: 48 km
Nehézség: Nehéz útvonal, emelkedőkkel

 

Badacsony – régiós buszjárat

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében újra útjára indul az a turista buszjárat, amely a főszezonban naponta 5 alkalommal jár. 

Régiós busz

A világ egyik legszebb táját járhatja be. Élvezheti a táj szépségét, nem kell a vezetésre koncentrálnia és közben megismerheti a környék értékeit 7 településen keresztül, közel 50 km. hosszú útvonalon.

Az ajánlott útvonalat bejárhatja egyszerre, vagy megszakíthatja, majd tovább utazhat a következő állomásig, amely felkeltette érdeklődését. Felkeresheti a Badacsony Régió kiváló borászatait, pincéit, vendéglátóhelyeit, meglátogathatja nevezetességeit, látnivalóit.

A menetrend biztosítja Önnek, hogy a kiválasztott állomásnál, közel két órát eltöltsön, mert a busz két óra múlva ott van, és Ön tovább utazhat egy következő megállóig ahol újabb élmény várja.

A naponta többször körbejáró busszal mindezt biztosítja Önnek a 1400 forintos „napijegy”, a családoknak a 2500 forintos „ családi napijegy”- mely a buszon a hostessnél váltható meg.

A buszon hostess fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

Menetrend és térkép

Forrás, és további információk